pátek 22. března 2019

AKTUÁLNĚ ŽHAVÉ TÉMA:

Moje doporučení k současné a i nadcházející světové krizi, i v oblasti změny klimatu na Zemi, vymírání včelstva na ní, národů, a s tím spjatých, je provázejících, i nepříjemností: JE ZAPOTŘEBÍ zaměřit se na prvky jiné, nežli to dělá.. například.. vláda české republiky.. v současnosti. To však platí, o čem zde píši, tato pravidla vycházející z principů souladu s kosmickým řádem, naprosto pro všechny světové destinace, pro všechny vlády světa.
Tak, co vím, čtu, například vláda česká hledá prý peníze na to, či ono, a už předlouho vlády české rády se honosí slovem ,,reforma". A však, jaksi, nikdo neví, co vlastně a jak přesně, z lidí vládních, reformovat. A podle toho vypadá situace v zemi, i na Zemi, planetě. Války, terorismus, utrpení, hladomor, národů, i národa českého vymírání, oteplování nežádoucí klimatu, vymírání včel na planetě podle vědců tak do 10 let, spolu s tím nejspíš i blížící se, tak o 4 roky později (jak se vyjádřil prý Einstein) vymření Lidské civilizace z důvodu neúrody.
Lidstvu tedy tiká čas.
Tik, ťak.
14 let..??!! 
Myslí si někdo, že je čas na vládní pletichy ega, eg ??
Myslí si někdo, že je čas čekat až uplyne 14 rok, tedy na konec téhle lhůty?
Jistěže čas NENÍ.
Je zapotřebí jednat HNED.
Tak tedy:
Všechny vlády světa se musejí neprodleně zaměřit na STOP oteplování klimatu.
Jak ?
Odpověď se skrývá v pojmech:

* pokora před Stvořitelem
* skromnost
* všudy přítomná umírněnost
* zdraví, kvalita pro zdraví a pro život

Co člověk potřebuje k životu ?
Pro zdraví ?

* 1) Zdravou, tedy mnou tak i prověřenou, pH vyváženou stravu: www.ForHealthOne.blogspot.com
* 2) Rodinu, mít s ní kde důstojně bydlet, teplo.
* 3) Lásku, pohlazení, polibky, sexuální uspokojení
* 4) Vzdělávání se
* 5) Ošacení
* 6) Péči, jejíž potřeba intenzity se v průběhu života člověku může proměňovat
* 7) Komunikaci v Lásce s ostatními Lidmi, s Lidským společenstvím.. tedy sociální kontakty.. Láskyplné.
* 8) Taktéž zajištění nezbytné dopravy, tedy té hromadnější.
* 9) Solidarita
* 10) Zajištění trvalé, i preventivní, ochrany bezpečí, zde uvedených hodnot, hodnot taktéž uvedených ve všeobecné deklaraci Lidských práv OSN, demokracie, svobody.

Když se vlády světa zaměří na tyto body, a upustí od nadvýroby, od nadprodukce všeho, co zde není obsažené, měly by situaci zvládnout. Je zapotřebí, aby se tak stalo v průběhu 1 roku, maximálně v průběhu 2 let.

Zdůrazňuji zde, že značný podíl nadspotřeby je nutno eliminovat v oblasti potravinářství.. Nechť potravinářský průmysl omezí výrobu jen na takové výrobky, které jsou z pH neutrálně vyvážených tělu plodin, uvedených na blogu: www.ForHealthOne.blogspot.com.

S ohledem na vyjadřování se vědců k tématu ,,KLIMA na Zemi", a k výše uvedeným skutečnostem, doporučuji vládám světa: NEpodceňte tahle zdejší má slova, a slova na mém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com .. též například www.vidiime.blogspot.com,
také: www.ForLivingOne.blogspot.com..  a v tamních všech odkazech, i v pododkazech. Jde, myslím, o poslední šanci, kterou Lidská civilizace, v podobě mých doporučení, nyní dostává. 

Příroda má své mechanismy.. některé více, jiné méně, člověku na rozumové úrovni, známé. Jedním z těchto mechanismů je tak zvaná ,,paměť, vyrovnávací, 50 ti letá".
Co to znamená ?
Znamená to, že to, co dnes Lidé dělají, i s ohledem na klima na Zemi, se v důsledcích projeví krátkodobě, ale také za cca 50 let.
O to se postarala příroda například ledovci, stojící na cestách proudění vzducchu, tedy i Golfskému proudu. Stačilo Lidem doposud cca 150 let na to, aby narušili tuto rovnováhu na planetě Zemi, tím, že ledovce tají, jejím oteplováním. Zcela zpět situaci, myslím, navrátit úplně na shodnou úroveň nelze, ale lze jí ještě zastavit, a zahojit, pokud se to udělá v období 1 roku, maximálně v období 2 let. Neboť ani ty ledovce už nikdy nebudou naprosto stejné, jako před těmi 150 lety. Ale mohou vzrůst jinak, v průběhu času.
Vědci nás varují před přicházejícími neblahými i dopady změny počasí a podobně.. Je zapotřebí, myslím, v mých doporučeních setrvat navzdory a napříč těmto budoucím událostem.. setrvat v tomto kurzu minimálně 50 let, ale i potom, a situace na planetě Zemi se opět může, doufejme, zlepšit, uklidnit, zazelenat.
A Lidská civilizace to ve zdraví, optimálním svém, přežije.

Je, myslím, ale také zapotřebí, počítat i s případnou mírnou, či větší, změnou proudění právě Golfského proudu.. tedy i s možností lokálnější doby ledové na Zemi, planetě, v čase.. Je, myslím, lépe, o tom napsat, aby se Lidé měli možnost připravit, nežli si to tutlat. Také ale situace tak daleko dojít nemusí.

Na mnoha místech svých textů píši o sobectví na planetě Zemi, o sociálním nacismu, o fašismu, provozovaném vládou České republiky vůči vlastnímu obyvatelstvu, tedy v srdci Evropy, světa..
V Číně prý i bez souhlasu Lidí jim odebírají orgány z těla, a prodávají je majetnějším, či prominentům.
Takovéhle zvrhlosti se Stvořiteli také NElíbí.
Tohle vše, o čem zde píši,ve svých všech řádcích, Stvořitel počítá. Započítává. Vše se navíc v čase progresivně kumuluje, dobro, i zlo, před svým se následným projevením v realitě..

Nezlobte Stvořitele. Má větší sílu, a pokud mu někdo ničí jeho dílo, použije ji.

Zaměřte se na: KVALITU PRO ŽIVOT.. i důstojný všem. V ryzí její čistotě ku zdraví vždy a všude, tedy i k Matce Zemi, k ekologii.

To je správná cesta, která Lidstvo vyvede z krize, které se tím může i ve větší míře vyhnout, pokud však bude dodržena zde uvedená lhůta.

Starejte se o včelstva. Zařiďte vládní programy na udržení včelstev ve světě.. s naprostou vážností.

~~~
Ještě bych se zde chtěl zmínit o jednom článku, který jsem si včera přečetl na webu seznam.cz. Týkal se cukru. Psalo se v něm, že odborníci tvrdí, že cukr není dílo pekel..
No, víte, jde o to, že pojem cukr v sobě obsahuje mnoho možností jeho druhové existence, a není jedno, jaký druh cukru člověk konzumuje, s ohledem na jeho zdraví.
Jsou cukry, s nižší molekuární skladbou, tedy s jednodušší molekulární skladbou, například glukóza z mrkve, které jsou i blízké molekulární skladbě buněk člověka, tedy i přirozeně a dobře tělu zpracovatelné i stravitelné,
a pak jsou cukry i jiné, tělu stravitelné, zpracovatelné, mnohem obtížněji, což se, krom jiných, stává příčinou mnoha onemocnění, včetně obezity.

Je, myslím, proto, nebetyčnou hloupostí, nazývat vše, co je sladké chuti, vhodným cukrem pro zdraví člověka. A aby té hlouposti snad nebylo málo, vymysleli Lidé pojem sacharidy, a vše, co tělo zpracovává coby energii, nazývají sacharidy, tedy asi aby už nikdo nezkoumal, co vlastně jí, a jen konzumoval.

Nejhorší pro zdraví z cukrů, i tím, že je nejrozšířenější, je cukr třtinový, včetně výrobků, kde je obsažený, jelikož narušuje pH těla. Dříve, dle dostupné literatury, býval prý cukr pouze v lékárnách, a tudíž předpokládám že možná i jen na předpis.

Zamyslete se nad tím, kde dnes, ve kterém z cca 2 tisíc potravinových položek, není cukr při výrobním procesu obsažený.

Narušení pH těla bývá nejčastější příčinou onemocnění, včetně obezity.

Ještě horší je však v tomto směru používaná v současnosti průmyslově fruktóza, která má, jak jsem vybádal, o 30% vyšší sladivost na gram, nežli třtinový cukr.

Jak i mniši z východu praví.. strava, cukr, ovlivňuje myšlení Lidí.
Tedy používání třtinového cukru, výrobků z něho, průmyslové fruktózy, vede například k hyperaktivitě, může vést i k různým duševním poruchám, k dislektičnu.. ale i k poruchám vývoje.
S tím samozřejmě souvisí i dění ve světě.

Čím tedy sladit ?
Nejlépe jen velmi sporadicky, sladit.. ( fíky, datlemi, a jiným ovocem.., u nápojů pak ještě je možno střídmě, dle doporučení bylinářů, nikoli dle doporučení mého.. tedy nikoli průmyslovým jejich slazením, nýbrž po vlastním uvážení jednotlivce, si nápoj osladit bylinkou, nebo extraktem z ní, s názvem: stévie. Do potravin stévii NEdoporučuji v žádném nikdy případě používat.. (!!!Při častém užívání sladkostí však, i stévie, může dojít k poruchám centrálního nervového systému, a k následným, s tím souvisejícím, různým, i závažným, onemocněním!!! ) Obecně tedy spíše doporučuji Stévii vůbec NEpoužívat.
 Jeștě se zde chci zmínit o přípravku, s názvem, myslím: Steviol, u kterého šla Stévie asi okolo, toho sajrajtu, co výrobce prezentuje za sladidlo, jak bývá, ostatně, výrobců zvykem, takhle oblbovat národ, národy světa, a trávit i je tak.
Myslím, že podíl slazených nápojů v součtu se slazeným jídlem, tedy že objem slazeného za den NEsmí, z hlediska pH vyváženosti v těle, tudíž z hlediska optimálního zdraví a jeho prevence, přesáhnout 5 až 10 procent objemu stravy. O maximálním vhodném poměru ovoce v každodenním jídelníčku píši v mém zde uvedeném receptáři..) viz odkaz níže, zde:

Můj receptář www.ForHealthOne.blogspot.com spolu s mými řádky na blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com včetně tamních VŠECH odkazů (tedy i zdejších), i pododkazů, je dobrou Cestou, pro Lidstvo.

Když vládní úředníci, politici, mají vystudovánu vysokou školu, měli by, myslím, být schopni, nastudovat si moje řádky, a přijmout patřičná, podle tohoto plánu, opatření. Bude nutné je provádět i na úrovni mezinárodní spolupráce, komunikace. Změní se současný model ekonomiky.. o všem tomto píši ve svých řádcích.

Závěrem:
Lidstvo, vlády světa, má, mají, nyní, ještě, myslím, na vybranou, zda se vydají cestou touto, jim ode mne připravenou, plánem tím, nebo zda počkají na to, až planeta Země si začne dělat pořádek v oblasti i své vlastní zvýšené teploty. Dobře víme, že například člověk, kterému se zvýší teplota o 1 stupeň Celsia, ulehá na lůžko, nemocen. Zvýší li se člověku teplota o 2 stupně Celsia, obáváme se už o jeho zdraví, o jeho život. A po živé bytosti, matce Zemi, bychom chtěli, aby vydržela víc ? To nejde, všichni jsme na jedné Lodi.

Víc, informačně, nežli zde, a na mých VŠECH blogových odkazech, i všech pododkazech, blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com , pro Vás, pro nás pro všechny, na Zemi, planetě, opravdu v tento čas, lepšího, udělat neumím.

Jiří Pelíšek.